چاپ

۴)زمينه سازى تبليغ غدير براى آيندگان

غديرستان در كنار فرهنگ سازى براى امروز غدير، به فكر نسل‏ هاى آينده آن نيز هست. راستى چرا براى وظيفه ‏اى سنگين به نام تبليغ غدير برنامه دقيق و فكر شده ‏اى وجود ندارد؟ چرا براى آيندگان از سنين كودكى و نوجوانى نبايد مكان و امكاناتى فراهم باشد تا فرزندان شيعه بتوانند در آن محيط ها به مرور با غدير آشنا شوند، همان گونه كه در مساجد با نماز و ارتباط با خدا و در حسينيه‏ ها با امام حسين‏ عليه السلام آشنا مى‏ شوند و در مهديه ‏ها هر جمعه با خواندن دعاى ندبه با امام زمان‏ عليه السلام آشنا مى ‏شوند.

 همان گونه كه براى نماز به ما امر شده بچه ‏هايمان را از خردسالى و نوجوانى قبل از سن تكليف آموزش دهيم، براى اعتقادى به نام ولايت و غدير نيز بايد از دوران كودكى پرونده ‏اى براى غدير باز كنيم، چرا كه هم مهم‏ تر از نماز است و هم پيامبرصلى الله عليه وآله بر لزوم آن بر بچه‏ ها تصريح كرده آنجا كه فرموده است:

 اِعلَموا اَنَّ اللَّهَ قَد نَصَبَهُ لَكُم وَليّاً وَ اِماماً فَرَضَ طاعَتَهُ عَلَى ... الصَّغيرِ وَ الكَبيرِ ... وَ عَلى كُلِّ مُوَحِّدٍ ماضٍ حُكمُهُ ، جازٍ قَولُهُ ، نافِذٌ اَمرُهُ.

 بدانيد كه خداوند او را براى شما صاحب اختيار و امامى قرار داده كه اطاعتش را واجب نموده است ... بر كوچك و بزرگ ... و بر هر يكتا پرستى حكم او اجرا شونده و كلام او مورد عمل و امر او نافذ است.(خطبه غدير: بخش 3 )

 مى ‏بينيم كه به عنوان يك استثنا بين همه اوامر الهى، تنها فرمانى كه هم بر «كبير» يعنى بالغين و هم بر «صغير» يعنى افراد زير سن بلوغ واجب و لازم است، ولايت دوازده امام ‏عليهم السلام است. به دنبال آن صاحب اختيارى او بر هر كسى كه توحيد را پذيرفته اين عموميت را تأكيد مى نمايد.

 بر اساس اين عموميتِ غدير نسبت كودكان و نوجوانان، غديرستان ابلاغ غدير به آنان را واجب مى ‏داند، و متناسب با سنين مختلف آنان برنامه ريزى كرده و ارائه خواهد كرد.