غدیر
  • 03134490296
  • 09118000109
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

۲) همایش تجلیل از خادمین غدیر

 از ايده ‏هاى غديرستان در مراسم غدير برنامه «تجليل از خادمين غدير» به عنوان اختتاميه جشن ‏هاى غدير است. اين طرح از آنجا نشأت گرفت كه ما همان گونه كه بايد قبل از مراسم غدير با استقبال از آن خود را آماده كنيم، در پايان اين جشن‏ ها هم آن را به طور ناگهانى ترك نكنيم؛ بلكه با تشكيل جلسه ‏اى به عنوان تشكر از خدمتگزاران غدير، سعى كنيم تجربه ‏هاى جديد و كاستى ‏هاى مراسمات را به يكديگر منتقل كنيم، تا در غديرى ديگر با برنامه‏ هاى كامل‏ترى به پيشواز غدير آييم. درباره مراسم تجليل به ۵ نكته اشاره مى‏ كنيم:

 الف . سبقت در ولايت با تجليل از خادمين غدير

 ايده اصلى در برگزارى مراسم تجليل از خدمتگزاران غدير، بر اساس تأكيدى است كه خداوند بر مسابقه بندگان در كارهاى خير دارد، و در قرآن بدان تصريح فرموده است. چه كار خيرى بالاتر از تبليغ غدير و ولايت معصومين ‏عليهم السلام، چنان كه پيامبرصلى الله عليه وآله در خطبه غدير مى ‏فرمايد:

 بدانيد كه بالاترين امر به معروف آن است كه سخن مرا بفهميد و آن را به كسانى كه حاضر نيستند برسانيد و او را از طرف من به قبولش امر كنيد.(خطبه غدير: بخش ۱۰)

 با ذكر ۵ مورد از آيات قرآن در اين باره، جا دارد خادمين غدير لذت سبقت در امر ولايت را احساس كنند و هر ساله بيش از پيش در اين را خدمت نمايند:

  ۱. خداوند مسابقه در خيرات را فضيلت عظيمى اعلام مى‏ كند كه با اجازه او تحقق مى‏ يابد، آنجا كه مى‏ فرمايد: «وَ مِنهُم سابِقٌ بِالخَيراتِ بِاِذنِ اللَّهِ ذلِكَ هُوَ الفَضلُ الكَبيرُ»: «گروهى از مردم با اجازه خدا در كارهاى خير سبقت مى‏ گيرند. اين فضيلت بزرگ است».(سوره فاطر: آيه 32 )

  ۲ . خداوند تركيبى از سرعت و سبقت را درباره كارهاى خير مطرح مى ‏نمايد و گويا از بندگان مى ‏خواهد كه نه تنها از يكديگر سبقت بگيرند كه كار خير را به تأخير نيندازند و امروز را به اميد فردا تعطيل نكنند، آنجا كه مى‏ فرمايد: «اولئِكَ يُسارِعونَ فِى الخَيراتِ وَ هُم لَها سابِقونَ»: «آنان كسانى هستند كه در كارهاى خير با سرعت پيش مى ‏روند و درباره آنها سبقت مى ‏گيرند».(سوره مؤمنون: آيه  ۶۱)

  ۳ . خداوند راه ‏هاى مختلف خير را يادآور مى ‏شود كه هر كسى مى ‏تواند يكى از آنها را انتخاب كند، اما بر سبقت در انجام خيرات تأكيد كرده مى‏ فرمايد: «وَ لِكُلٍّ وِجهَةٌ هُوَ مُوَلّيها، فَاسْتَبِقوا الخَيراتِ»: «هر كسى جهتى را در نظر مى‏ گيرد كه بدان سو رو مى‏ كند، پس در كارهاى خير سبقت بگيريد».(سوره بقره: آيه ۱۴۸)

  ۴ . خداوند امكاناتى را در اختيار ما گذاشته تا ما را امتحان كند، و از ما مى‏ خواهد در استفاده از امكانات در راه خير از يكديگر سبقت بگيريم، آنجا كه مى ‏فرمايد: «وَ لكِن لِيَبلُوَكُم فى ما آَتاكُم فَاسْتَبِقوا الخَيراتِ»: «تا خداوند شما را در آنچه به شما داده امتحان كند، پس در كارهاى خير سبقت بگيريد»(سوره مائده: آيه ۴۸)

  ۵ . خداوند سبقت گيرندگان را مىستايد و نام آنان را تكرار مى‏ كند و مقرب درگاه خود مى خواند كه در آغوشِ بهشتِ خود جايشان مى‏ دهد، آنجا كه مى‏ فرمايد: «وَ السّابِقونَ السّابِقونَ. اولئِكَ المُقَرَّبونَ. فى جَنّاتِ النَّعيمِ»: «سبقت گيرندگان، سبقت گيرندگان! آنان مقربان درگاه در بهشت نعمت‏ ها هستند».(سوره واقعه: آيات ۱۲- ۱۰)

 ب . نتايج تجليل از خادمين غدير

 در جلسه ‏اى كه به عنوان اختتاميه و تجليل از خادمين غدير گرفته مى‏ شود، نقطه پايانى بر آنچه از روز اول با هماهنگى شروع شده گذاشته مى‏ شود. از مهمترين فوائد آن حفظ نيروهايى است كه با مُبلّغ در حال فعاليت هستند، چرا كه وقتى به آنان احترام گذاشته و از آنان قدردانى شود، همبستگى نيروهاى فعال حفظ مى ‏شود و آنان را براى غدير آينده پر انرژى نگه مى‏ دارد و انگيزه‏ هايشان را حفظ مى‏ كند.

 تجليل ما از خادمين غدير به نيابت از صاحب غدير است كه بدون شك پرونده‏ هاى غديريان را در دست دارد، و تشكر اصلى را او از زحمت كشان غدير مى ‏نمايد. ما اين سپاس را در ظاهر به آنان ابلاغ مى ‏كنيم تا تشكر مولاى غدير با تمام وجود احساس نمايند.

 ج . اولين سال تجليل از خادمين غدير

 مراسمى تحت عنوان «تجليل از خادمين غدير» براى اولين بار در سال ۱۳۸۹ش توسط غديرستان برگزار گرديد. اين مراسم در آخرين شب از دهه فرخنده غدير در ساختمان قائميه اصفهان به همت هيئت محترم قائميه برگزار گرديد. در آن مراسم از افراد حقيقى يا حقوقى كه به هر نحوى با غديرستان در برنامه‏ هاى غدير همكارى داشتند تجليل به عمل آمد، و تابلوهايى به عنوان لوح سپاس به همراه سكه طلاى طراحى شده براى غدير به خادمين غدير اهدا گرديد. در آن مراسم با شكوه اختتاميه، خادمين غدير لوح هاى سپاس خود را از دست مرحوم آيت اللَّه حاج سيد حسن فقيه امامى‏ رحمه الله دريافت نمودند.

 د . حضور بزرگان در تجليل از خادمين غدير

 هم اكنون هفت سال است كه سنت حسنه تقدير از خادمين غدير، هر ساله بعد از جشن‏ هاى غدير در پايان روز عيد غدير با حضور خدمتگزاران غدير برگزار مى‏ شود. بعد از رحلت آيت اللَّه فقيه امامى ‏رحمه الله، در سال‏ هاى اخير با حضور آيت اللَّه سيد حجت موحد ابطحى دامت بركاته، آيت اللَّه سيد على ميلانى دامت بركاته، و ديگر بزرگان و اساتيد از شهر اصفهان و ديگر شهرهاى كشور برگزار شده كه نشان از اهميت و تأثير گذارى آن مراسم دارد.

 در سال ۱۳۹۵ش براى همه كسانى كه در ظهر غدير سفره احسان اميرالمؤمنين‏ عليه السلام را برگزار كرده بودند، تابلوهاى نفيسى تقديم گرديد كه تعداد آنها به ۵۰۰ تابلو رسيد. با توجه به اينكه تعدادى از خادمين غدير از شهرهاى ديگر بوند، مراسم جداگانه اى در آن شهرها به عنوان مراسم تجليل از خادمين غدير برگزار شد و تقديرنامه ‏ها به آنان اهدا گرديد.

 ه . تجليل از ايستگاه نمونه غدير

 براى ترغيب و تشويق هر چه بيشتر خادمين غدير و ايستگاه‏ هاى اطعام و جشن و خطبه غدير، مسابقه برترين ايستگاه در نظر گرفته شد. بر اين اساس، هر ساله بين خادمين غدير رقابتى مشتاقانه براى جان نثارى بيشتر و نشان دادن نوكرى و خدمت گزارى به درگاه صاحبان غدير شكل مى ‏گيرد، و باعث نمايش عظمت غدير و پيوستن خدمتگزاران بيشترى به آستان مقدس غدير مى ‏شود.

 يكى از ايستگاه‏ هاى سفره احسان كه با ۳۰ نفر خادم توانست بيش از بيست هزار غذا در جشن ظهر غدير توزيع كند، به عنوان ايستگاه نمونه در غدير سال ۱۴۳۷ ق - ۱۳۹۵ش انتخاب شد.

 طى مراسمى پس از عيد غدير، از طرف غديرستان در مسجد قباى اصفهان از خادمين اين ايستگاه تجليل به عمل آمد و لوح يادگارى تقديم ايشان شد.

 در سال ۱۳۹۶ش چند ايستگاه نمونه كه توانسته بودند از ۴۰۰۰۰ غذا در ظهر روز غدير در خيابان ولى عصرعليه السلام اصفهان تا ۲۵۰۰۰ غذا در دو خيابان چهارباغ و حكيم شفائى اصفهان و نيز در شاهين شهر تقديم اهل ولا نمايند، برگزيده شدند.

 همچنين با توجه به احياى فرهنگى غدير، كه به صورت جلسات هفتگى قرائت و شرح و تفسير خطابه غدير در طول سال برگزار مى‏ شود، مراسم تجليلى از برگزار كنندگان اين مجالس به عمل آمد.

 

موسسه فرهنگی هنری غدیرستان کوثر نبی صلی الله علیه و آله و سلم

 

غدیر,غدیرخم,غدیرشناسی

غدیر